Tips en adviezen

Waar kunt u op letten als u of uw kinderen gaan zwemmen?

  • Houd kinderen uit de buurt van openingen en roosters, blijf er zelf ook vandaan.
  • Leg aan grotere kinderen uit dat roosters gevaarlijk zijn en dat zij er vooral niet tegenaan moeten gaan staan of op gaan liggen.
  • Wees alert op hoge zuigkrachten wanneer duikbrillen en dergelijke naar afzuigpunten worden gezogen.
  • Kinderen met lange haren lopen extra risico. Als de haren in een afzuigputje worden gezogen, raken zij verstrikt achter het rooster. Trekken heeft dan geen zin. Direct het haar afknippen is het meest zinvol. U kunt dit voorkomen door het haar in een vlecht te doen.
  • Ga niet zwemmen buiten de openingsuren van het zwembad.
  • Houd kinderen altijd in het oog.
  • Mocht er iemand vastgezogen zitten aan een rooster of opening in het zwembad; probeer die persoon er dan af te rollen. Trekken heeft vaak geen zin door de vacuümwerking van het systeem.

Alarm slaan in het buitenland

Als er een ongeluk gebeurt, is er geen minuut te verliezen. Op dit moment bestaan er apps die u helpen alarm te slaan in het buitenland. Sommige geven zelfs de locatie meteen door, zodat hulpdiensten u altijd kunnen vinden. Deze apps wijzigen zo snel dat het onmogelijk is hier suggesties te doen. Wij raden u aan voor vertrek in de 'app store' van uw telefoon te kijken of er een app beschikbaar is die functioneert in het land waar u heen gaat. 

Veilige zwembaden

The Blue Cap Foundation krijgt vaak de vraag of een zwembad bij een bepaald hotel of vakantiepark veilig is. Hier kunnen we meestal geen antwoord op geven, omdat we de situatie ter plekke niet kennen.

Meer over de techniek leest u hier.

Op verzoek laat de stichting metingen uitvoeren om zwembaden te testen. De kosten hiervoor komen voor rekening van de exploitant.
Heeft u hiervoor belangstelling, dan kunt u contact met ons opnemen.


Deel deze pagina: